The Gym in Kathmandu Valley

Situated in the extraordinary landscape of Kathmandu valley, the design of the Gym remains cognizant of its multiple contexts- the dense urban fabric in its immediate vicinity and the great Himalayan mountains looming in the background; simultaneously distant and close in their presence.
The design tries to bring nature inside an activity which over the years has become more closed-door and isolated in its pursuit of the perfect body.  It attempts to embody a more holistic ideal of fitness and health, based on a sense of community gathering; much in line with the ‘gymnós’ of early Greek tradition. To achieve this, it was conceived as a pavilion; with a structure so light and transparent that it lets nature in with only the trees forming a natural enclosure; while also fulfilling the technical requirements of a gym.

Project status : Completed

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star