Gurung’s Residence, Kathmandu

The residence is located in Kathmandu, Nepal and the design draws inspiration from the linear sloping roof Newari House in the valley. The design is extremely transparent to allow natural light and is focused on a linear central space that opens to the outside on both the sides. A bridge in the center of the space connects the bedroom spaces on the first floor and animates the space below. Steel and glass along with local bricks are the primary materials used in this project.

Project status : Completed

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star